Biztosítás Somogy megyében Életbiztosítás
Lakásbiztosítás
Gépjármű biztosítás
Anyagi védelem
baj esetén
Életbiztosítás Nyugdíjbiztosítás Balesetbiztosítás Lakásbiztosítás Kötelező biztosítás Önkéntes Nyugdíjpénztár

Kockázati életbiztosítás - a kieső jövedelem biztosítása

avagy mi lesz a gyermekemmel, családommal, ha velem történik valami?

Bizonyára már Ön is feltette magának a kérdést. Van-e akkora vagyonom, megtakarításom, amellyel biztosítva lenne a családom anyagi jövője, ha holnaptól már nem lennék?

Sok ember úgy gondolja, hogy felesleges életbiztosítást kötnie, hiszen az évek során eszközölt befektetései elegendő fedezetet nyújtanak a család pénzügyi biztonságának megőrzésére. Az igazság azonban az, hogy a család fő keresőjének elvesztése az érzelmi megrázkódtatáson túl jelentős anyagi terhekkel jár, és a megtakarítási formák éppen a váratlan helyzetekre nem jelentenek megoldást.

 

Mire elég 1-2 millió forint?

Jelenleg egy átlagos életbiztosítás biztosítási összege néhány millió forint. Ez azért van, mert legtöbben nem gondolják át igazán, mi is a biztosítási összeg szerepe. Ha megtörténik a baj, a temetési költségeken, örökösödési adók, illetékek kifizetésén túl már nem sokra lesz elegendő. Akik ekkora bizosítási összeggel kötnek életbiztosítást, csak önmagában az összeg nagyságát nézik, amit szeretteik egyszerre kapnak egy esetlegesen bekövetkező váratlan tragédia esetén. Pedig fontos lenne figyelembe venni azt a tényt, hogy:

A biztosítási összeg nem egy, az aktuális életszínvonalon felüli bevételt jelent, hanem hosszabb időszak alatt jelentkező költségek fedezetére szolgál, az elhúnyt kieső jövedelmét egy összegben kell előre pótolnia, és ezzel segít fenntartani a család korábbi életszínvonalát.

Tehát figyelembe kell vennünk a hosszú távon jelentkező mindennapi szükségleteket, csakúgy mint a felmerülő nagyobb kiadásokat.

 

Mekkora a valóban szükséges biztosítási fedezet?

A legnagyobb volument a hirtelen kieső jövedelem képviseli. Életkortól függően itt az éves nettó jövedelem 5-15-szörösével szükséges kalkulálni. A fiataloknál érthetően magasabb szorzószámot kell alkalmazni, mivel családjuk hosszabb időszakon keresztül szorul anyagi segítségre.

Számolni kell az azonnali és előre tervezett nagyobb kiadásokkal és folyamatosan felmerülő költségekkel is:

- temetési költségek, örökösödési adók, illetékek
- váratlan helyzetekre 6-9 havi fizetésnek megfelelő összeg
- fennálló hiteltartozások
- jelzáloghitel a hátralévő hiteltőke-tartozás értékében
- gyermeknevelés költségei: óvoda, iskoláztatás, felsőfokú képzés, nyelvtanulás, stb.

Amit kínálunk: magas összegű biztosítási védelmet nyújt és az életmódtól, egészségi állapottól függően díjkedvezményt nyújt. Például aki nem dohányzik, kevesebb díjat fizet ugyanakkora biztosítási összegre, mint aki dohányzik.

 

Jellemzői:

tisztán kockázati életbiztosítás, amely kockázatelbírálástól függően bármely okból bekövetkező halál esetére magas összegű - 10 millió forinttól - védelmet nyújt,

5-40 éves időtartamra köthető,

belépési életkor: Prémium (kiemelten kedvezményes) kategória: 18-60 év, Prémium kategória: 18-70 év,

díjfizetési gyakoriság: havi, negyedéves, féléves és éves választható;

több mint 10-féle kiegészítő biztosítás,

elérhető áron biztosít védelmet a család számára - egészségi állapottól, kortól, nemtől és életmódtól is függően havi 5 000 Ft-tól

életkortól, biztosítási összegtől függően egészségi nyilatkozattal illetve orvosi vizsgálattal köthető. Utóbbi esetben kényelmes és gyors állapotfelmérést követően Ön is pontos visszajelzést kaphat egészségi állapotáról.

 

Előnyei:

Valódi, magas összegű védelmet kínál kedvező áron.

A haláleseti szolgáltatási összeg adó- és illetékmentes, és nincs szükség az örökösödéssel járó formaságokra. A biztosítás szolgáltatási összege közvetlenül fizethető a szerződő/biztosított által megjelölt kedvezményezett(ek) részére, megkerülve ezzel az örökösödéssel járó időveszteséget és költségeket.

A kedvezményezett(ek) biztos anyagi védelme. A biztosítási összeg mindenképpen a kedvezményezettet illeti, hiszen nem része az örökségnek, nem lehet érvényesíteni ezzel szemben a hagyaték terheit.

A munkáltató, mint kifizető által kötött kockázati biztosítás díja adó- és járulékmentes, költségként elszámolható.

Nem ajánljuk Önnek, ha nincs családja, vagy valaki, akiről gondoskodni szeretne.

 

Kiegészítő biztosításokkal szélesebb körűvé tehető a biztosítási védelem (opcionális, választható)

Balesetbiztosítások

Baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítás: balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetére nyújt anyagi segítséget. A biztosítási összeg rokkantságnak megfeleő százalékát (pl. 50%-os) összegét fizeti ki a biztosító.

Baleseti halálra szóló kiegészítő biztosítás: az alapbiztosítási haláleseti szolgáltatáson túl a baleseti halra szólő biztosítási összeget is kifizeti a biztosító. Pl. Alapbiztosítás (bármely okú haláleset) 10 millió Ft, Baleseti halál 5 millió Ft, Kifizetés: 10 + 5 = 15 millió Ft

Baleseti eredetű műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás: anyagi segítség balesetből eredő műtét esetén a váratlan kiadások fedezetére. A kifizetés nagysága a műtét súlyosságától függően 20-100% közötti.

Baleseti eredetű korházi napi térítést nyújtó kiegészítő biztosítás: segítség balesetből eredő korházi ápolás első napjától. Max. 90 nap térítés / bizt.év.

Csonttörés, csontrepedés: választható biztosítási összeg 5 és 100 ezer forint között. Egy biztosítási évben max. egyszer kerülhet kifizetésre.

Égés: választható biztosítási összeg 100 ezer és 1 millió forint között. A kifizetés nagysága az égés súlyosságától függően 10-100% közötti.

Betegségbiztosítások

Műtéti térítés: Kisebb, illetve súlyosabb műtétek esetén a beavatkozással járó alkalmi kiadások fedezetére nyújt segítséget. A biztosítási tartam során bekövetkező műtétnél a szolgáltatás nagyságrendje - súlyosságtól függően - az elvégzett műtéti szolgáltatás alapértéke és ötöde között lehet (100-60-40-20%).

Kórházi napi térítés: Kórházi tartózkodás esetén a biztosító a 4. naptól napi térítést fizet. A kórházi napok számolásánál minden megkezdett nap számít, így a kórházi felvétel és az elbocsátás napja is. Max. 45 nap térítés / bizt.év.

Szolgáltatás kritikus betegségek esetén: Kritikus, más néven rettegett betegségek (szívinfarktus, koszorúérműtét, rák, agyvérzés, szervátültetés, krónikus veseelégtelenség) esetén nyújt védelmet. Ezek bekövetkezésekor a biztosítási összeg kerül kifizetésre.

Szolgáltatás TB rokkantság esetén: Min. 70%-os egészségkárosodás esetén a választott biztosítási összeg arányosan kerül kifizetésre.

 

Néhány szó a kockázati életbiztosításokat érintő adózási szabályokról

Magánszemély által kötött élet-, baleset- és betegségbiztosításból származó biztosítói kifizetés adómentes, ha az haláleseti, baleseti, betegségi szolgáltatás.

Kifizető (belföldi illetőségű jogi személy, egyéb szervezet, egyéni vállalkozó) által kötött élet-, baleset- és betegségbiztosításból származó biztosítói kifizetés adómentes:

- haláleseti szolgáltatás esetén,

- baleset- és betegségbiztosítás esetén, ha a biztosítói szolgáltatás nem jövedelempótló szolgáltatás (pl. egészségügyi szolgáltatási kiadások megtérítése, kritikus betegségek, rokkantsági állapot bekövetkezésekor teljesített biztosítási összeg),

- jövedelempótló szolgáltatások esetén (napi térítésként vagy az eltelt napok száma alapján
meghatározott biztosítási összeg), ha nem haladja meg a jövedelem kiesés időszakára a napi 15 ezer forintot. A 15 ezer forint feletti rész adóköteles jövedelemnek minősül, amely után 16%-os szja, valamint 27%-os eho fizetési kötelezettség keletkezik.

Kifizető által kötött kockázati biztosítás díja:

adómentesen fizethető, amennyiben a havonta fizetett díj összege nem haladja meg a minimálbér 30%-át,

költségként elszámolható, amennyiben a kedvezményezett magánszemély (és nem a kifizető),

csökkenti a kifizető tárgyévi adózás előtti eredményét, amennyiben a biztosított a Tao. által elismert körbe tartozik. (Tehát az adózóval munkaviszonyban vagy önkéntes jogviszonyban álló magánszemély, az adózó vezető tisztségviselője, tevékenységében személyesen közreműködő tagja, vagy az adózónál jogszabályban meghatározott tanulószerződés alapján gyakorlati képzésben résztvevő szakképző iskolai tanuló.)

 

Kell-e orvosi vizsgálat kockázati életbiztosítás megkötéséhez?

A biztosított életkorától, biztosítási összegektől, dohányzási szokásoktól függően vizsgálat nélkül egészségi nyilatkozattal, egyszerűsített egészségfelméréssel (testalkati és keringési paraméterek, újjbegyből történő szárazvér-mintavétel), vagy részletes orvosi vizsgálattal (testalkati és keringési paraméterek, EKG, vénás vérmintavétel, vizeletvizsgálat) köthető a biztosítás.

 

Mennyibe kerül egy kockázati életbiztosítás?

Nézzünk egy példát!

Nemdohányzó, 35 éves életkor, 10 év tartam
 
Biztosítási összeg
Havi biztosítási díj
Halálesetre szóló alapbiztosítás
10 000 000 Ft
3 060 Ft
Kiegészítő biztosítások:
Baleseti rokkantság
10 000 000 Ft
1 340 Ft
Baleseti műtéti térítés
400 000 Ft
264 Ft
Baleseti kórházi napi térítés
10 000 Ft / nap
220 Ft
Kritikus betegség
1 000 000 Ft
690 Ft
Műtéti térítés
400 000 Ft
912 Ft
Teljes havi díj:
6 486 Ft

 

És az Ön esetében?

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani mennyibe kerülne az Ön esetében a biztosítás díja, csupán az alábbi űrlapot kell kitöltenie. Ez alapján részletes ajánlatot készítünk, amelyet a megadott e-mail címre elküldünk.

Árajánlatkérés kockázati életbiztosításra
Biztosított neme:
Születési ideje: év nap
Tartózkodási hely:
Dohányzó: nem dohányzó: soha, vagy több mint 2 éve nem dohányzott
Foglalkozás: pl. asztalos, üzemmérnök, stb.
Sporttevékenység:
Haláleseti biztosítási összeg: millió Ft (min. 10 millió)
Biztosítás tartama: év (min. 5 év)
További kiegészítő biztosítások: (opcionális, csak azt töltse ki, amelyet kér)
Baleseti rokkantság: millió Ft (min. 1 millió)
Baleseti halál: millió Ft (min. 1 millió)
Baleseti eredetű műtéti térítés: ezer Ft (min. 50 ezer)
Baleseti eredetű korházi napi térítés: ezer Ft (min. 1 ezer)
Csonttörés: ezer Ft (min. 5 ezer)
Égés: ezer Ft (min. 100 ezer)
Műtéti térítés: ezer Ft (min. 50 ezer)
Korházi napi térítés: ezer Ft (min. 1 ezer)
Kritikus betegségek: ezer Ft (min. 100 ezer, max. 30 millió Ft)
Tb rokkantság: ezer Ft (min. 100 ezer, max. 30 millió Ft)
Közlekedési baleseti halál: ezer Ft (min. 100 ezer, max. 15 millió Ft)
Közlekedési baleseti rokkantság: ezer Ft (min. 100 ezer, max. 15 millió Ft)
Mekkora havi öszeget szán kockázati biztosításra? ezer Ft
Az árajánlatot igénylő neve, telefonszáma, e-mail címe:
Név:
Telefon:
E-mail cím:
Kérés, kérdés, megjegyzés:
 

Kockázati életbiztosítással kapcsolatban elérhetők vagyunk Somogy megyében, valamint a Dunántúlon, Budapesten és környékén.

 

Nyugdíjbiztosítás, 20%-os szja visszatérítéssel!

Használja ki Ön is az adóelőnyt, indítsa el nyugdíjcélú megtakarítását!

Már az sem gond, ha nincs visszaigényelhető adója.

 

Lakásbiztosítás a somogyi ingatlanokra

Cserélje le régi, elavult lakásbiztosítását korszerű, széleskörű védelemmel rendelkező biztosításra.

 

Retró CSÉB: olcsó élet- és egészségbiztosítás megújult formában

Volt idő, amikor a CSÉB minden otthonban jelen volt, és a név egyet jelentett az elérhető biztonsággal.
Mostantól megújult formában ismét elérhető csupán havi 1.990 Ft-ért.

 

 

 

 
Életbiztosítás Balesetbiztosítás Lakásbiztosítás Kötelező biztosítás Bankszámla Kapcsolat, Elérhetőségek
Kockázati életbiztosítás     Önkéntes Nyugdíjpénztár  
Megtakarítási életbiztosítás          
Nyugdíjbiztosítás          
SomogyBiztosítás.hu - Biztosításban otthon vagyunk Somogyban - info@somogybiztositas.hu